Składniki:
1. 6 jajek
2. 15 dag majonezu
3. cebula
4. 8 dag zielonego groszku z puszki
5. 2 pomidory
6. pęczek szczypiorku
7. papryki konserwowe
8. sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Jajka gotować 10 min. od momentu zagotowania. Ostudzić, obrać, pokroić na ćwiartki.
2. Pomidory sparzyć, zdjąć skórki, pokroić na ćwiartki.
3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
4. Papryki odcedzić, pokroić w kawałki.
5. Szczypiorek opłukać, posiekać.
6. Zielony groszek odcedzić z wody.
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez i szczypiorek.
Delikatnie wymieszać i przyprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz