![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqWYJy2cW2cGgNOcoxGKzMeDkryOhqeMtfKbFdDH7qOZYWP25ZKqS76ygCnneDDE-nJDQyWwrRhw8BMb08_UDWW65ZPT19irJEevI_NofSdpr8deaPk_VcQL4JH3wbPePeKBrP5PosDT4/s400/jajka+do+przepisu.jpg)
Składniki:
a. 4 jajka na twardo
b. 10 pieczarek
c. 1/2 cebuli
d.2 łyżki posiekanej natki
e. 2 łyżki majonezu
f. łyżka oleju
g. sól, pieprz, tymianek(przyprawy według własnego gustu)
Przygotowanie:
1. Pieczarki i cebulę obrać, posiekać.
2. Olej rozgrzać na patelni, włożyć grzyby, oprószyć szczyptą tymianku i przesmażyć.
3. Dodać cebulę, zeszklić.
4. Całość ostudzić.
5. Jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtko.
6. Pieczarki i cebulę zmiksować z żółtkami.( ja, drobno kroję)
7. Dodać majonez i natkę, wymieszać. Przyprawić do smaku.
8. Pastą napełnić połówki jajek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz