środa, 25 lutego 2009
Zupa grzybowa
Zupa grzybowa
Składniki:
1/2 kg pieczarek (moga być też suszone grzybki)
1 pietruszka
1 duża cebula
2-3 łyżki mąki
śmietana
przyprawy
Natka pietruszki
Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić, pietruszkę drobniutko pokroić lub zetrzeć na jarzynowej tarce. Następnie grzybki i pietruszkę zalać wodą i gotować około 35min. Potem dodać drobno pokrojoną w kostkę cebulkę i jeszcze pogotować żeby zmiękła. W tym czasie roztrzepać mąkę ze śmietaną i wlać do gotującej się zupy i chwilkę pogotować. Dodać przyprawy (polecam maggi), sól i pieprz a na koniec jak już wyłączamy zupę to dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Taka zupę podajemy z kluskami lub makaronem.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz