Z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia szybko zagnieść kruche ciasto i podzielić na trzy części. Jedną część wymieszać z kakao. Ciasto włożyć na 1 godz. do zamrażalnika. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Tortownicę średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na tarce do jarzyn zetrzeć do tortownicy połowę białego ciasta, wyrównać powierzchnię, pokryć powidłami, zetrzeć część ciasta z kakao, wyrównać i posmarować pianą, następnie równą warstwą pokryć resztą startego białego ciasta. Piec 45 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
czwartek, 12 lutego 2009
Fugowy
Z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia szybko zagnieść kruche ciasto i podzielić na trzy części. Jedną część wymieszać z kakao. Ciasto włożyć na 1 godz. do zamrażalnika. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Tortownicę średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na tarce do jarzyn zetrzeć do tortownicy połowę białego ciasta, wyrównać powierzchnię, pokryć powidłami, zetrzeć część ciasta z kakao, wyrównać i posmarować pianą, następnie równą warstwą pokryć resztą startego białego ciasta. Piec 45 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz