![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWW9xs0aIbqx_1X1IQkhdnDEZKLL9V95vxZWWIx-qio6YA9gOa7uY-eZCkcLnGZ6npPyoalhkZfqMsYUTYCYP-2hW3GKcv_YBIhA5_n2W9gW7MjAjbsB6H6WfgkyWnpgfRisQ0MAEZDPw/s400/dzienkobiet3.jpg)
Składniki
- 1op.okrągłych biszkoptów,
- 2 galaretki o różnym smaku,
- 3 jabłka,
- 1 pomarańcza lub kilka mandarynek,
- 2 białka,
- tłuszcz do wysmarowania tortownicy
Opis przygotowania
Dno i boki małej tortownicy smarujemy tłuszczem i wykładamy biszkoptami.Jabłka obieramy i kroimy w dużą kostkę,wkładamy do garnka,wlewamy odrobinę wody i podgotowujemy ok.3min.Jedną galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i gdy jabłka będą szkliste wlewamy jej połowę,mieszamy wykładamy na biszkopty i odstawiamy do stężenia.Białka ubijamy wlewamy drugą połowę galaretki i wylewamy na owoce.Drugą galaretkę też rozpuszczamy w szklance wody,studzimy.Na masie z białek układamy cząstki pomarańczy lub mandarynek wylewamy na nie tężejącą galaretkę i wstawiamy do lodówki żeby stężała.
Smacznego :)
Natala
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz