![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUTTaUG_65Eh3I2CpGnjbiD_L8pd3BJbLnb-9A8czDgDwNSoN5sJopQBwJzop0VXkwJdXpLwMPQ7-xc-7CwNHhQX1KWJnBi_znULWcqo33CI9SKYeG546ZVjcIFRKA2EHiXds1jvzL4JFu/s400/17.jpg)
Kotlety de volaille
Składniki
5 plastrów schabu
5 plastrów żółtego sera
1 łyżka masła
1 jajko
sól
pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
wykałaczki
Wykonanie
Plastry schabu rozbić na bardzo cieniutkie i przyprawić. Następnie podsmażyć na tłuszczu, z jednej strony mocniej a z drugiej mniej. Ostudzić. Na stronę dobrze wypieczoną nakładamy masło ( można rozsmarować ale niekoniecznie) i kawałek żółtego sera. Zwinąć i spiąć wykałaczką tak aby ser po roztopieniu nie wypłynął. Tak zwinięte Zanurzyć w rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni.
Najlepiej podawać z frytkami i surówką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz