piątek, 27 marca 2009
Sos czosnkowy z bazylią
Sos czosnkowy z bazylią
Składniki:
1 łyżka majonezu ( do tego sosu polecam winiary )
1 łyżka śmietany 18 %
szczypta soli
szczypta pieprzu ( świeżo mielony - zielony)
szczypta cukru
kilka kropel soku z cytryny
1/3 kostki smaku knorr ( bazylia ) - może być świeża
2 ząbki czosnku
Jak przyrządzić:
Można wszystkie składniki wrzucić do pojemnika od blendera ręcznego i po prostu zmiksować , albo wycisnąc czosnek do szklanki po czym dodac wszystkie składniki i wymieszać. Solą i pieprzem doprawiać do smaku , a cukrem zrównoważyć ilość soku z cytryny. Idealny sos do potraw z grilla , bądź po dodaniu kilku łyżek oleju lub oliwy jako sos sałatkowy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz