piątek, 13 lutego 2009
Walentynkowe Serca
Składniki
15 dkg masła
15 dkg cukru pudru
15 dkg mąki pszennej
4 całe jajka
2 łyżeczki cacao
1 czekolada (10dkg)
1/2 proszu do pieczenia
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki razem ucierać(żeby dodać czekoladę należy ją na talerzyku postawić na garnku z gotujacą wodą)
Polewa
35 dkg cukru pudru, kwasek cytrynowy(do smaku)
Rozpuścić w 4 łyżeczkach wody gotowanej, ciepłej-2 olejki małe arakowe, 1 kieliszek spirytusu(polewy sie nie gotuje)
Gdy ciasto się upiecze i podstygnie można polać polewą. Następnie wykrawa się foremkami serduszka ( można też inne formy np. półksiężyce).
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz