Herbata czerwona
Herbata Oolong w Polsce przyjęła nazwę "herbata czerwona". Produkowana głównie w Chinach. Jej liście nie są skręcane przez co zachowują swój cały kształt. Herbatę Oolong można parzyć trzykrotnie. Po zaparzeniu otrzymamy napar o kolorze bladożółtym. Herbatę czerwoną należy parzyć od 3-7 minut w temperaturze nie przekraczającej 96 stopni C.Herbata czerwona obniża poziom cholesterolu, łagodzi działania alkoholu (w przeprowadzonych badaniach po wypiciu jednej filiżanki i odczekaniu 2 godziny u badanych spadło o 0।5 promila alkoholu we krwi), działa odchudzająco i zawiera mnóstwo witamin.
Badania przeprowadzone w Stanach Zjednoczonych dowodzą iż pijąc dziennie od 4-5 filiżanek można schudnąć od 3-10kg, bez żadnych diet i wyrzeczeń.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz