czwartek, 30 kwietnia 2009
Surówka ze słodkiej kapusty
Surówka ze słodkiej kapusty
Składniki:
kapusta biała lub czerwona ( z tym,że czerwoną lepiej sparzyć bo jest twardsza)
1 duża marchew
1 jabłko
mała cebulka
sok z cytryny
natka pietruszki
przyprawy
majonez
Kapustę drobniutko pokroić lub poszatkować. Białą posypać solą i trochę pognieść, wcierając sól( czerwoną lepiej sparzyć). Biała niech postoi z godzinkę i potem dobrze ją odcisnąć. Dodać drobniutko pokrojone jabłko, cebulę, natkę pietruszki i startą marchew. Posypać przyprawami( ale uważać z solą bo w kapuście sporo jej zostało). Wycisnąć sok z cytryny( ja daję z połowy cytryny) i dodać majonez. Wszystko dokładnie wymieszać i na trochę wstawic do lodówki.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz