Dołącz Do Nas Na Forum / Join Us On Board

piątek, 13 marca 2009

Sos wielkanocny


Składniki:

1. 250 ml gęstej śmietany
2. 3 jajka
3. 3 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
4. 1 łyżka drobno koperku
5. 1 łyżka tartego chrzanu
6. sok z 1/2 cytryny
7. sól i cukier

Przygotowanie:

1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz, opłucz i przetrzyj przez sito lub drobno pokrój w kosteczkę.

2. Do śmietany dodaj przetarte jajka, szczypiorek, koperek, chrzan, sok z cytryn, dopraw solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

3. Odstaw na 3-4 godziny do lodówki.

4. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem i koperkiem.

Sos wykorzystuj do podawania jajek, wędlin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz