piątek, 6 marca 2009
Kotlety de volaille
Kotlety de volaille
Składniki
5 plastrów schabu
5 plastrów żółtego sera
1 łyżka masła
1 jajko
sól
pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
wykałaczki
Wykonanie
Plastry schabu rozbić na bardzo cieniutkie i przyprawić. Następnie podsmażyć na tłuszczu, z jednej strony mocniej a z drugiej mniej. Ostudzić. Na stronę dobrze wypieczoną nakładamy masło ( można rozsmarować ale niekoniecznie) i kawałek żółtego sera. Zwinąć i spiąć wykałaczką tak aby ser po roztopieniu nie wypłynął. Tak zwinięte Zanurzyć w rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni.
Najlepiej podawać z frytkami i surówką.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz