Dołącz Do Nas Na Forum / Join Us On Board

piątek, 6 marca 2009

Kotlety de volaille


Kotlety de volaille
Składniki

5 plastrów schabu
5 plastrów żółtego sera
1 łyżka masła
1 jajko
sól
pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
wykałaczki

Wykonanie

Plastry schabu rozbić na bardzo cieniutkie i przyprawić. Następnie podsmażyć na tłuszczu, z jednej strony mocniej a z drugiej mniej. Ostudzić. Na stronę dobrze wypieczoną nakładamy masło ( można rozsmarować ale niekoniecznie) i kawałek żółtego sera. Zwinąć i spiąć wykałaczką tak aby ser po roztopieniu nie wypłynął. Tak zwinięte Zanurzyć w rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni.
Najlepiej podawać z frytkami i surówką.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz