Składniki:
- 6 dkg drożdży,
- 2 szklanki mąki,
- 6 łyzek oleju,
- sól,
- cukier.
Jak przyrządzić?
Drodże rozpuszczamy w pół szklanki zchłodzonej wody i dosypujemy pół łyżeczki cukru, następnie mąke przesypujemy przez sitko i dodajemy 6 łyżek oleju i dodajemy pół łyżeczki soli. Gdy drożdże podrosną, wlewamy je do mąki i oleju i wyrabiamy ciasto. Ciasto nie może przyklejać się do rąk. Zostawiamy ciasto na ok. 20 min., az powiększy 2x swoją obiętość. Na blaszke wlewamy trochę oleju i rozprowadzamy ciasto. Należy ciasto ponakłuwać widelcem, posmarowac keczupem i na spód posypać serem, następnie nakładać inne składniki.
wtorek, 20 stycznia 2009
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz